I dag blir det allt mer vanligt att man långt upp i åren använder mobiltelefon, internet och dator. Det är egentligen inte någon konstighet att en äldre person kommer in i en elektronikaffär och ber om hjälp med att få tag i en dator.  Det är helt enkelt aldrig för sent att börja med internet och datorer.

Få hjälp med att hitta rätt dator

Om man är lite till åren och inte har haft någon dator innan kan det vara svårt att veta vilken dator man egentligen behöver. Det kan vara klokt att få lite hjälp med att skaffa rätt variant. Allra smartast är det att man frågar någon närstående om råd. När man frågar personalen i elektronikaffären kan man ibland få rådet att köpa en dator som egentligen inte är det man behöver.

Att skaffa internet

Det finns en djungel av internetleverantörer att välja mellan och det kan vara svårt att veta vad man egentligen vill ha. Om man har en sommarstuga eller liknande kan det vara bra att välja ett mobilt bredband. Det kan man enkelt ta med sig och det fungerar ofta överallt. Det kan kosta lite mer men det är för det mesta smidigare än att installera fast bredband.

När internet blir ett måste

Det har under de senaste åren blivit ett allt större måste att ha internet. Bussbiljetter ska köpas online, så även tågbiljetter, vanliga telefonkataloger finns inte längre, och den största delen av all kommunikation sker över internet. För de äldre innebär det att internet är något de måste vänja sig vid. Men även de äldsta kan vänja sig, det tar ofta bara lite längre tid. För de som inte har råd med internet eller helt enkelt inte vill ha det kan digitaliseringen dock innebära en hel del svårigheter, och det tycks än så länge inte finnas någon lösning på problemen.