Oavsett var i landet du är ifrån bär varje släkt på en intressant historia, kanske har du redan tänkt tanken att utforska din? Nu när tiden finns för att verkligen sätta dig in i dina mor/ farfäders liv finns många bra redskap som gör det lättare att hitta information.

Det klaraste och kanske enklaste sättet att blicka in i det förgångna är att börja med ett arkiv. I landets många arkiv finns massvis med information samlad. En god start kan vara Riksarkivet. Här kan du läsa om: riksarkivet. I arkiven finns källorna till vår historia och redskapen att förstå den tid vi lever i. Våra arkiv kommer från statlig förvaltning och från privata företag, organisationer och personer. Du kan även besöka arkivet för att söka efter information.

Vill du hellre släktforska digitalt finns det många olika plattformer att välja mellan. Googlar vi släktforskning är vår första träff sidan som heter My Heritage. Här kan du läsa mer om tjänsten: My Heritage. Det är gratis att använda sidan i 14 dagar. Därefter kostar det en slant per månad.

En annan sida som kan vara av intresse är My ancecty . Här kan du via ditt DNA hitta intressant information.

Ditt DNA kan avslöja var i världen du kommer ifrån och matcha dig med kusiner och släktingar globalt. Det kan ta dig till platser och människor som normal forskning inte alltid kan nå.

Att hitta din historia kan vara mycket spännande för dig själv men även för dina släktingar och eventuella barn. Så gör som så många andra seniorer idag, undersök det förflutna på ett spännande och roligt sätt och börja släktforska redan idag!